img
avatar-img
Yazar

Kolay Yazılım

Yayın Tarihi

20 . 01 . 2024

E-İrsaliye, kağıt üzerindeki geleneksel irsaliye belgesinin elektronik ortamda oluşturulması ve iletilmesini sağlayan bir dijital belgedir. İrsaliye, malın bir yerden başka bir yere gönderilmesi veya taşınması sırasında kullanılan bir tür ticari belgedir. Bu belge, gönderen tarafından düzenlenir ve malın taşıma işlemi sırasında alıcıya teslim edilir.

Elektronik irsaliye, genellikle bir dijital imza ile güvence altına alınır ve taraflar arasındaki iletişimi kolaylaştırır. Bu, iş süreçlerini hızlandırabilir, kağıt tüketimini azaltabilir ve genel olarak ticaretin daha verimli ve çevre dostu hale gelmesine katkıda bulunabilir.


E-İrsaliye kimler için zorunludur ?

E-İrsaliye uygulamalarının zorunluluğu, vergi düzenlemelerine bağlı olarak değişebilir. Elektronik belgeleme konusundaki zorunluluklar mevzuata göre belirlenir. Bu nedenle, E-İrsaliye kullanımının zorunlu olup olmadığını belirlemek için bağlı olduğunuz Mali Müşaviriniz yada vergi dairesi mevzuatına başvurmak önemlidir.

E-İrsaliye kullanımının zorunlu olduğu yerlerde genellikle belirli bir iş hacmine sahip olan mükellefler, vergi mükellefi olanlar veya belirli sektörlerde faaliyet gösteren işletmeler için bu gereklilik uygulanabilir.

Sizlerde E-İrsaliye hakkında daha detaylı bilgi ve başvuru süreçleriniz için Kolay Yazılım Akınsoft Bursa Bölge Bayiniz ile iletişim geçebilirsiniz.

https://www.kolayyazilim.com.tr/iletisim

Share this Post :

Diğer Bloglar

Beysos Döner & AKINSOFT Restoran Otomasyon Projesi
Beysos Döner & AKINSOFT Restoran Otomasyon Projesi

1 Mart 2023 tarihi itibari ile...

WOLVOX Mobil Fiyat Gör Uygulamamız Yayında
WOLVOX Mobil Fiyat Gör Uygulamamız Yayında

Barkodlu satış sistemi kullana...

2023 Yılı Günlük Fatura Düzenleme Limit Ne Kadar ?
2023 Yılı Günlük Fatura Düzenleme Limit Ne Kadar ?

2023 yılı günlük fatura düzenl...

Yararlanabileceğiniz Hizmetler

img
AKINSOFT ERP Uygulamalar
AKINSOFT Cloud'ta

AKINSOFT Muhasebe pr...

img
AKINSOFT ERP Uygulamalar
AKINSOFT WOLVOX Restoran Programı

AKINSOFT WOLVOX Rest...

E-bültene kayıt olun

Kampanyalarımızdan haberdar olun!